Asiatiska crab cakes

Låt mig introducera asiatiska Crab Cakes! En härlig kombo av krabbsmak med mycket umami och aromatiska örter doppad i en syrlig sötsursås.

10 st asiatiska crab cakes

240 gram krabbkött (i vatten på burk, kan köpas i vanliga livsmedelsaffärer)
1 schalottenlök
½ dl finhackad koriander
1/2 msk riven ingefära
3 msk majonnäs
2,5 tsk Sriracha
2 tsk fisksås eller valfri soja
1 ägg
1,5 – 2 dl ströbröd
½ lime
2 tsk peppar
Salt efter smak
chiliflakes (valfrit

Gör såhär:

  1. Krama ur vätskan från krabbköttet och låt sedan rinna av i en sil.
  2. Finhacka schalottenlök samt koriander.
  3. Blanda schalottenlök, koriander, ingefära, majonnäs, Sriracha, fisksås, ägg, lime, peppar, salt och chiliflakes i en bunke och rör om.
  1. Tillsätt ströbröd och krabbkött, rör om och låt stå i ca 15 min. Om smeten känns för lös tillsätt mer ströbröd och låt stå en liten stund till för att få ströbrödet att svälla.
  2. Smaka av och krydda eventuellt mer.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut små biffar med en matsked och forma dem med skeden.
  4. Stek biffarna på medelvärme i ca 3-4 min per sida. 
  5. Toppa biffarna med koriander och pressa över lime för extra syrlighet och servera med sötsursås.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *