Låt mig introducera asiatiska Crab Cakes! En härlig kombo av krabbsmak med mycket umami och aromatiska örter doppad i en syrlig sötsursås.
10 st asiatiska crab cakes
240 gram krabbkött (i vatten på burk, kan köpas i vanliga livsmedelsaffärer) 1 schalottenlök ½ dl finhackad koriander 1/2 msk riven ingefära 3 msk majonnäs 2,5 tsk Sriracha 2 tsk fisksås eller valfri soja 1 ägg 1,5 – 2 dl ströbröd ½ lime 2 tsk peppar Salt efter smak chiliflakes (valfrit
Gör såhär:
Krama ur vätskan från krabbköttet och låt sedan rinna av i en sil.
Finhacka schalottenlök samt koriander.
Blanda schalottenlök, koriander, ingefära, majonnäs, Sriracha, fisksås, ägg, lime, peppar, salt och chiliflakes i en bunke och rör om.
Tillsätt ströbröd och krabbkött, rör om och låt stå i ca 15 min. Om smeten känns för lös tillsätt mer ströbröd och låt stå en liten stund till för att få ströbrödet att svälla.
Smaka av och krydda eventuellt mer.
Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut små biffar med en matsked och forma dem med skeden.
Stek biffarna på medelvärme i ca 3-4 min per sida.
Toppa biffarna med koriander och pressa över lime för extra syrlighet och servera med sötsursås.