”Ayam Goreng” betyder ”friterad kyckling”. Det som utmärker denna rätt är de kryddorna som används för att marinera kycklingen.
Ayam Goreng 4 - kycklingklubbor
4 kycklingklubbor
ca 1,5 dl maizenamjöl
1 ägg
olja för fritering
Marinad
2 schalottenlök
4 vitlöksklyftor
1 citrongräs – finhackad (enda den tjocka, vita delen)
1 msk galangal – finhackad (kan skippas)
1 tsk riven ingefära
1 tsk gurkmeja (malen)
1/2 tsk currypulver
1 tsk korianderfrö
1 tsk spiskummin
2 tsk salt (eller efter preferenser)
Gör såhär:
- Börja med att fixa marinaden genom att mixa samtliga ingredienser i en mixer till en slät pasta. Har ni svårt att mixa den slät kan ni tillsätta lite olja, börja med 1 msk.
- Marinera kycklingen och låt stå i minst 20 min, godast över natten.
- Tillsätt därefter vispat ägg och maizenamjöl i kycklingen, rör om ordentligt.
- Fritera kycklingenn i medelhögtemperatur (165 grader) tills gyllenbrun och lägg den sedan på hushållspapper förfettavrinning.
- Servera snarast!