Bananfritters med vaniljglass, mandlar och kolasås

Årets efterrätt till nyårsmenyn hittar jag inspirationen från Thailand och bananfritters aka ”Kluay Kaek” med smaker av kokos, sesam i kombination med kolasås och frasiga mandlar.

Bananfritters med vaniljglass, mandlar och kolasås (4 portioner)

2 bananer
1 dl rismjöl
1/2 dl kokosflingor
1 msk sesamfrö
3 msk socker
1/2  – 1 tsk salt
1 dl vatten (kokosmjölk för mer nötig smak)
1/2 – 1 dl rismjöl (extra för panering)
vaniljglass
kolasås
mandelspån/krossade mandlar

Gör såhär:

  1. Skala bananer och skär dem i avlånga och tunna skivor (1 banan på 4 halvor).
  2. Blanda rismjöl, kokosflingor, sesamfrö, socker, salt och vatten till en smet. 
  3. Förberedd en tallrik med extra rismjöl. 
  4. Förberedd stekpanna med olja. Rulla först banan i rismjölet och doppa därefter i smeten och fritera tills gyllenbruna i medelhög värme.
  5. Servera med vaniljglass, ringla över kolasås samt toppa med mandelspån!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.