Bulalo är en filippinsk soppa som tillagas genom att laga nötköttsben och benmärg tills kollagen och fett har smält i buljongen. Innehåller vanligtvis majskolv också i soppan. Krävs inte alls så många ingredienser för denna fantastiska soppan!
Bulalo (4 portioner)
3-4 nötlägg
3 benmärg (valfritt)
1/2 msk svartpeppar (hel)
4 vitlöksklyftor (lätt pressade)
1 majskolv (delad i 4)
1 lök (grovhackad)
1 liter vatten
valfri grönsak (tex pak choi)
1,5 msk fisksås
salt
lime
salladslök
Gör såhär:
- Koka upp nötlägg, benmärg, svartpeppar, vitkök, lök samt fisksås i vatten i 3 timmar.
- Tillsätt majskolv och låt koka i 20 min till.
- Tillsätt pakchoi och låt koka i 2 min, stäng av värmen smaka av och tillsätt salt efter preferenser.
- Pressa i lime efter preferesenser, toppa med salladslök och servera!