Bulalo är en filippinsk soppa som tillagas genom att laga nötköttsben och benmärg tills kollagen och fett har smält i buljongen. Innehåller vanligtvis majskolv också i soppan. Krävs inte alls så många ingredienser för denna fantastiska soppan!
Bulalo (4 portioner)
3-4 nötlägg 3 benmärg (valfritt) 1/2 msk svartpeppar (hel) 4 vitlöksklyftor (lätt pressade) 1 majskolv (delad i 4) 1 lök (grovhackad) 1 liter vatten valfri grönsak (tex pak choi) 1,5 msk fisksås salt lime salladslök
Gör såhär:
Koka upp nötlägg, benmärg, svartpeppar, vitkök, lök samt fisksås i vatten i 3 timmar.
Tillsätt majskolv och låt koka i 20 min till.
Tillsätt pakchoi och låt koka i 2 min, stäng av värmen smaka av och tillsätt salt efter preferenser.
Pressa i lime efter preferesenser, toppa med salladslök och servera!