Chicken Katsu/Torikatsu – Japansk kycklingschnitzel

Frasig kycklingschnitzel som traditionellt sätt serveras med Tonkatsusås eller serveras tillsammans med Japansk curry och ris. Detta recept är min egen twist på rätten med egen dippsås och serveras med sallad.

Recept på Japansk curry.

Kyckling katsu - 4 portioner

2 kycklingfiléer
1/2 -1dl mjöl
2 tsk salt
2 tsk peppar
2 tsk vitlökspulver
2 ägg
3-4 dl Panko ströbröd
rapsolja

Sås

2 dl majonnäs
1-2 msk Sriracha
1 msk ljus soja
2 tsk sesamolja

Gör såhär:

  1. Börja med att blanda ingredienserna till såsen, smaka av och ställ åt sidan.
  2. Blanda mjöl med salt och peppar i ett fat.
  3.  Vispa ägget i en skål
  4. Förberedd en till fat med Panko ströbröd.
  5. Skiva filén till 2 tunna skivor.
  6. Förberedd en stekpanna med olja (1 cm) i medelhög värme.
  7. Doppa kycklingfilén först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbröder och stek båda sidorna av filén tills gyllenbrun och frasig. Innertemperaturen ska vara 72 grader.
  8. Skär upp i skivor och servera med ris och såsen.

Rekommenderade artiklar

1 kommentar

  1. […] Ni kan välja vilket protein ni vill ha. I mitt recept har jag använt mig av kyckling. Passar bra till japanskt ris/jasminris och kyckling katsu. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *