Frasig kycklingschnitzel som traditionellt sätt serveras med Tonkatsusås eller serveras tillsammans med Japansk curry och ris. Detta recept är min egen twist på rätten med egen dippsås och serveras med sallad.
Börja med att blanda ingredienserna till såsen, smaka av och ställ åt sidan.
Blanda mjöl med salt och peppar i ett fat.
Vispa ägget i en skål
Förberedd en till fat med Panko ströbröd.
Skiva filén till 2 tunna skivor.
Förberedd en stekpanna med olja (1 cm) i medelhög värme.
Doppa kycklingfilén först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbröder och stek båda sidorna av filén tills gyllenbrun och frasig. Innertemperaturen ska vara 72 grader.
[…] Ni kan välja vilket protein ni vill ha. I mitt recept har jag använt mig av kyckling. Passar bra till japanskt ris/jasminris och kyckling katsu. […]
[…] Ni kan välja vilket protein ni vill ha. I mitt recept har jag använt mig av kyckling. Passar bra till japanskt ris/jasminris och kyckling katsu. […]