Jag bjussar på ett enkelt recept på en god dumplingssoppa. Ni kan ha nudlar i också och valfria grönsaker. Jag tycker att pak choi och böngroddar är perfekt till soppan!
Recept till dumplings hittar ni här myasiancuisine.se/gyoza-dumplings
Dumplingssoppa (4 portioner)
Dumplings
1,5 liter hemmagjord kycklingfond (eller vatten med 1 hönsbuljongstärning)
1 ingefära (tunnt skivade)
1 gullök (skivad i 2 delar)
3 gräslök
3 vitlöksklyftor (lätt pressade)
1 msk fisksås/soja
1 msk misopasta (kan skippas)
1 msk socker
salt
Tillbehör/garnityr
200-300 gram nudlar
2-4 pak choi
chiliolja
lime
koriander/salladslök
Gör såhär:
- Gör dumplings enligt mitt recept men tillaga inte dem, dvs förberedd dem genom att göra fyllningen, vik dumplingsen och täck över med duk.
- Koka upp fonden tillsammans med gullök, salldslök, vitlöksklyftor och ingefära. Låt sjuda i 5 min.
- Tillsätt därefter miso, fisksås, socker och rör om.
- Tillsätt nudlar, dumplings och låt kokas. Dumplingsen bör kokas i 3-4 min.
- Tillsätt slutligen pak choi och låt kokas i 2-3 min.
- Servera med chiliolja, pressa lite lime och toppa med lite koriander/salladslök.