Friterade wontons med sötsursås

Jag har ett annat recept med ångkokta wontons med dippsås, men wontons är supergoda när man friterar de med! Wontondegen blir frasig som gör att du får en annan textur. Passar väldigt bra till sötsursås.

Receptet på fyllningen har jag använt samma som mina ångkokta men ni kan göra vilken fyllning ni vill. Om ni vill skippa färs helt och hållet och bara ha exempelvis hackade grönsaker, svampt och/eller tofu så går det bra också! Oftast har jag någon form av färs för att göra det mer formbart och enklare att hantera själva wontons. Jag försöker ha så lite vätska som möjligt i fyllningen.

30-35 st friterade wontons

30-35 wontondeg 
200 g valfri färs
2 msk gräslök/salladslök (finhackad)
2 msk koriander (finhackad)
2 klyftor vitlök (pressad)
1 tsk socker
1/2 tsk sesamolja (valfritt)
1 tsk soja
2 krm salt

Sötsursås (som dippsås)

Gör såhär:

  1. Blanda färsen med gräslök, koriander, vitlök, soja och salt.
  2. Vik dina wontons, enligt mitt sätt. Ni kan även se en kort klipp nedan på när jag demonstrerar  hur jag viker mina wontons!
  3. Fritera wontons tills gyllenbrun, lägg de därefter på hushållspapper.
  4. Servera med sötsursås!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *