Jag har använt mycket tapiokamjöl i matlagning och tog fram detta recept för de som vill ha glutenfria Crêpes. Mitt recept är sockerfritt men ni kan tillsätta lite socker om ni vill. Tricket i att göra Crêpes är att de ska vara tunna och frasiga. Jag måste säga att jag verkligen älskar dessa Crêpes. De är supergoda som de är eller med sylt, grädde eller chokladsås.

Crêpes (ca 10 st)

4 dl tapiokamjöl
4 ägg
2 krm salt
2,5 dl mjölk
smör (till stekning)

Gör såhär:

  1. Blanda tapiokamjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen.
  2. Stek tunna Crêpes i lite smör i medelhög värme tills gyllenbrun på varje sida.
  1. Upprepa processen för varje Crêpes. Servera med valfritt tillbehör!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.