Kaow Niaw gai tod – Friterad kyckling med klibbris och sötsursås

ข้าวเหนียวไก่ทอด – Kao niew Gai tod som bokstavligen betyder klibbris och friterad kyckling, är thailändsk Street food som jag tyckte väldigt mycket om när jag bodde i Thailand. En riktig Comfort food! Jag har valt att panera kycklingvingar, servera den tillsammans med sötsursås och toppa med rostad lök. Ni kan naturligtvis använda annat än vingar.

4 kycklingvingar

1 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk peppar
2 tsk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver (valfritt)
2 ägg
olja för frityr

Gör såhär:

  1. Blötlägg klibbris i minst 30 min.
  2. Ångkoka riset i kastrull med ångkokningsinsats eller i en asiatisk ångkokare av bambu.
  3. Blanda  mjöl med salt, peppar, paprikapulver och vitlökspulver.
  4. Panera kycklingen först i mjölet, därefter i ägget och sist i mjölet igen och fritera tills det blir gyllenbrun eller tills innertemperaturen är 82.
  5. Servera kycklingvingarna med klibbriset, sötsursås och toppa med rostad lök.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *