ข้าวเหนียวไก่ทอด – Kao niew Gai tod som bokstavligen betyder klibbris och friterad kyckling, är thailändsk Street food som jag tyckte väldigt mycket om när jag bodde i Thailand. En riktig Comfort food! Jag har valt att panera kycklingvingar, servera den tillsammans med sötsursås och toppa med rostad lök. Ni kan naturligtvis använda annat än vingar.
4 kycklingvingar
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk peppar
2 tsk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver (valfritt)
2 ägg
olja för frityr
Gör såhär:
-
Blötlägg klibbris i minst 30 min.
-
Ångkoka riset i kastrull med ångkokningsinsats eller i en asiatisk ångkokare av bambu.
- Blanda mjöl med salt, peppar, paprikapulver och vitlökspulver.
- Panera kycklingen först i mjölet, därefter i ägget och sist i mjölet igen och fritera tills det blir gyllenbrun eller tills innertemperaturen är 82.
- Servera kycklingvingarna med klibbriset, sötsursås och toppa med rostad lök.