Populära Korean Fried Chicken för er som älskar lite hetta! Supergod glaze av chilipastan ”Gochujang”.. MUMS!
Korean Fried Chicken (4 portioner)
4 kycklingfilé
frityrolja
Panering
0,5 dl potatismjöl/maizenamjöl
0,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk svartpeppar (malen)
1 ägg (vispat)
Sås
2 msk sesamolja
2 tsk riven ingefära
4 vitlöksklyftor (pressad)
4 msk Gochujang (eller mer för mer hetta)
2 msk ketchup
2 msk risvinäger
2 msk honung (sirap funkar)
1 msk japansk soja (eller efter preferenser)
Garnering/tillbehör
sesamfrö
salladslök / gräslök
koriander
Serveras med:
Kokt jasminris eller japanskt rundkornigt ris
Gör såhär:
- Skär kycklingfilé inlagor stora bitar
- Doppa kyckling först i mjölblandningen sedan i ägget och i mjölblandningen igen. (Alt. blanda samtliga ingredienserna tillsammans med kyckling och rör om).
- Förbered fritös eller häll olja i en stekpanna och kör i lagom hög värme.
- Fritera kycklingfiléerna tills de blir gyllenbruna (båda sidorna om du friterar i en stekpanna) eller tills innertemperaturen är 72 grader.
- Lägg i kycklingen och rör om i 1 min. Ha inte kycklingen i såsen för länge. Den ska bara in snabbt, röras om och såsen ska bara klibba sig på kycklingen. På detta sätt behåller ni också krispigheten.
- Toppa med sesamfrö samt gräslök/koriander och servera med ris.