Korean Fried Chicken

Populära Korean Fried Chicken för er som älskar lite hetta! Supergod glaze av chilipastan ”Gochujang”.. MUMS!

Korean Fried Chicken (4 portioner)

4 kycklingfilé
frityrolja

Panering
0,5 dl potatismjöl/maizenamjöl
0,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk svartpeppar (malen)
1 ägg (vispat)

Sås
2 msk sesamolja
2 tsk riven ingefära
4 vitlöksklyftor (pressad)
4 msk Gochujang (eller mer för mer hetta)
2 msk ketchup
2 msk risvinäger
2 msk honung (sirap funkar)
1 msk japansk soja (eller efter preferenser)

Garnering/tillbehör
sesamfrö
salladslök / gräslök
koriander

Serveras med:
Kokt jasminris eller japanskt rundkornigt ris

Gör såhär:

  1. Skär kycklingfilé inlagor stora bitar
  2. Doppa kyckling först i mjölblandningen sedan i ägget och i mjölblandningen igen. (Alt. blanda samtliga ingredienserna tillsammans med kyckling och rör om).
  3. Förbered fritös eller häll olja i en stekpanna och kör i lagom hög värme.
  4. Fritera kycklingfiléerna tills de blir gyllenbruna (båda sidorna om du friterar i en stekpanna) eller tills innertemperaturen är 72 grader.
  1. Lägg i kycklingen och rör om i 1 min. Ha inte kycklingen i såsen för länge. Den ska bara in snabbt, röras om och såsen ska bara klibba sig på kycklingen. På detta sätt behåller ni också krispigheten.
  1. Toppa med sesamfrö samt gräslök/koriander och servera med ris.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *