Krämig kimchi-nudlar

Ett eget recept för er som älskar Kimchi och vill ha en snabb lunch eller middag och som vanligt…supergott! Jag har även majs i receptet men det går lika bra att använda tex ärtor, andra grönsaker eller skippa helt.

Jag har även eget recept på Kimchi, kika här. OBS, mitt recept på Kimchi innehåller fisksås och räkpasta!


Krämig Kimchi-nudlar (4 portioner)

300-400 gram ägg/vetenudlar
4 vitlöksklyftor
ca 300 gram majs 
2 msk ljus soja/japansk soja
2 dl Kimchi (eller efter preferens)
2 dl Crème fraîche (eller mer om du vill ha krämigare)
salt (efter preferenser)
vitpeppar 
(efter preferenser)
2 msk sesamolja (eller raps)

tillbehör/garnityr

4 kokta ägg
sesamfrö
salladslök/koriander
lime
chiliflakes (valfritt)

Gör såhär:

  1. Koka nudlar enligt förpackning, sila av med kallt vatten och låt vila.
  2. Koka ägg och låt vila. Äggen ska serveras som tillbehör.
  3. Förberedd wok-/stekpanna. Fräs vitlök i olja (medelhög värme) tills ni får lite doft och tillsätt majs. Höj därefter värmen!
  4. Tillsätt nudlar, Kimchi, soja och vitpeppar och fortsätt att röra om/woka i 2 minuter i hög värme så att allt blandas ordentligt samt att vätskan reduceras.
  5. Tillsätt crème fraîche, stäng av värmen och rör om ordentligt. Smaka av och tillsätt eventuellt salt och/eller soja.
  6.  Servera genast med kokt ägg och toppa med salladslök, koriander, sesamfrö, chiliflakes och avsluta med att pressa lite lime!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *