Gillar ni ”Orange Chicken”? Då kommer ni älskar denna rätt! Frasig kyckling som omfamnas av karamelliserad, citronbaserad glaze…mums!
Lemon chicken (4 portioner)
4 kycklingfiléer (skurna i lagom stora bitar)
2 ägg
1 dl maizenamjöl
1 tsk salt
1 tsk peppar
Sås
1 dl citronsaft
2 msk ljussoja
citroninzest från en hel citron
1/2 msk ingefära (riven)
2 msk socker
1/2 tsk salt (eller efter preferenser)
1 msk maizenamjöl
0,5 dl vatten
Gör såhär:
- Blanda ingredienserna till såsen och rör om. Spara till senare.
- Salta och peppra kycklingfiléerna och blanda dem därefter i en skål med vispat ägg och maizenamjöl.
- Förbered fritös eller häll olja i en stekpanna och kör i lagom hög värme.
- Fritera kycklingfiléerna tills de blir gyllenbruna (båda sidorna om du friterar i en stekpanna) eller tills innertemperaturen är 72 grader.
- Lägg de friterade kycklingbitarna på ett hushållspapper.
- Värm upp såsen i en stek-/wokpanna tills såsen har reducerats och blivit riktigt tjock.
- Lägg i kycklingen och rör om i 1 min. Man ska alltså inte ha kycklingen i såsen för länge. Den ska bara in snabbt, röras om och såsen ska bara klibba sig på kycklingen. På detta sätt behåller ni också krispigheten.
- Toppa med sesamfrö samt gräslök/koriander och servera med ris.