Jag vet.. det finns så många olika grytor i det thailändska köket. ”Massaman” är en av de grytor som är ganska milda, inte så mycket hetta men har mer av sötma i smaken. Massan innehåller dessutom jordnötter och potatis. Kolla gärna recept på ”Röd curry” och”Grön curry”.
Massaman curry (4 port)
4 dl kokosmjölk
3 msk massamancurrypasta
3-4 kycklingbröstfiléer (hackad i munsbitar)
2 potatisar (hackad i munsbitar)
1 gullök (grovhackad).
2 dl kycklingfond (eller blanda 2 dl vatten med 1 hönsbuljongtärning)
2 tsk socker (eller efter preferenser)
2 msk fisksås (eller efter preferenser)
1-2 dl jordnötter
salt (vid behov)
Gör såhär:
- Skär grönsaker i munsbitar.
- Värm 1 dl kokosmjölk i en kastrull tills kokosmjölken reducerats. Tillsätt massamancurrypasta och fräs i 2-3 min.
- Tillsätt resten av kokosmjölk, kycklingfond, lök, potatis och jordnötter.
- Låt sjuda i 10-15 minuter eller tills potatisen är tillagad.
- Tillsätt därefter kyckling, fisksås samt socker och låt sjuda tills kycklingen är tillagad.
- Smaka av och tillsätt eventuellt salt eller mer socker och servera genast med ris!