Massaman Curry

Jag vet.. det finns så många olika grytor i det thailändska köket. ”Massaman” är en av de grytor som är ganska milda, inte så mycket hetta men har mer av sötma i smaken. Massan innehåller dessutom jordnötter och potatis. Kolla gärna recept på Röd curryochGrön curry”.

Massaman curry (4 port)

4 dl kokosmjölk
3 msk massamancurrypasta
3-4 kycklingbröstfiléer (hackad i munsbitar)
2 potatisar (hackad i munsbitar)
1 gullök (grovhackad).
2 dl kycklingfond (eller blanda 2 dl vatten med 1 hönsbuljongtärning)
2 tsk socker (eller efter preferenser)
2 msk fisksås (eller efter preferenser)
1-2 dl jordnötter
salt (vid behov)

Gör såhär:

  1. Skär grönsaker i munsbitar.
  2. Värm 1 dl kokosmjölk i en kastrull tills kokosmjölken reducerats. Tillsätt massamancurrypasta och fräs i 2-3 min.
  3. Tillsätt resten av kokosmjölk, kycklingfond, lök, potatis och jordnötter.
  4. Låt sjuda i 10-15 minuter eller tills potatisen är tillagad.
  5. Tillsätt därefter kyckling, fisksås samt socker och låt sjuda tills kycklingen är tillagad. 
  6. Smaka av och tillsätt eventuellt salt eller mer socker och servera genast med ris!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *