Ett eget recept som är vegansk som är baserad på enkel jordnötssås. Tar inte mer än 10 minuter att laga. Detta är en rätt jag brukar laga när jag vill ha något snabbt och gott!
Nudlar med krispig tofu i krämig jordnötssås - 1 portion
Sås
2 msk jordnötssmör
1 msk ljus soja
2 msk vatten
1 msk Sriracha (eller annan stark sås, ej måste men för hetta)
1 tsk socker
1/2 msk lime
Nypa salt
Resten
2 vitlöksklyftor (finhackad)
70-100 gram vetenudlar
50 gram tofu (hackade i små kuber)
1 spetspaprika (eller valfri paprika/peppar eller chilifrukt)
olja
Garnityr
Koriander/salladslök
Krossade jordnötter (valfritt)
Gör såhär:
- Koka nudlar enligt förpackning, sila av med kallt vatten och låt vila.
- Blanda ingredienserna till såsen och rör om ordentligt. Såsen används i senare skede.
- Förberedd wok-/stekpanna. Fräs vitlök i olja (medelhög värme) tills ni får lite doft och tillsätt tofu och stek tills ni får stekyta/tills gyllenbruna.
- Höj värme och tillsätt paprika och stek en stund tills paprikan har mjuknat en aning. Jag stekte inte längre än 1 min för att bevara krispigheten.
- Tillsätt nudlar och såsen. Rör om tills såsen har blandats ordentligt med nudlarna och resterande av ingredienserna.
- Toppa med salladslök, koriander, krossade jordnötter.