”Orange Chicken” – mångas favoriter. Tänk er frasig kyckling som omfamnas av karamelliserad, apelsinbaserad glaze. Låter komplicerat? Njaa…ni behöver iaf inte oroa er för denna rätt är väldigt lättlagad och fort att preppa!

Orange Chicken (4 portioner)

4 kycklingfiléer (skurna i lagom stora bitar)
2 ägg
1 dl maizenamjöl
1 tsk salt
1 tsk peppar

Sås

1,5 dl apelsinjuice (ca 2 apelsiner)
2 msk ljussoja
2 msk risvinäger
apelsinzest från en hel apelsin
2 vitlöksklyftor (riven)
1/2 msk ingefära (riven)
2 msk socker
1 tsk salt (eller efter preferenser)
1 msk maizenamjöl

Gör såhär:

  1. Blanda ingredienserna till såsen och rör om. Spara till senare.
  1. Salta och peppra kycklingfiléerna och blanda dem därefter i en skål med vispat ägg och maizenamjöl.
  2. Förbered fritös eller häll olja i en stekpanna och kör i lagom hög värme.
  3. Fritera kycklingfiléerna tills de blir gyllenbruna (båda sidorna om du friterar i en stekpanna) eller tills innertemperaturen är 72 grader.
  1. Lägg de friterade kycklingbitarna på ett hushållspapper.
  2. Värm upp såsen i en stek-/wokpanna tills såsen har reducerats och blivit riktigt tjock.
  3. Lägg i kycklingen och rör om i 1 min. Man ska alltså inte ha kycklingen i såsen för länge. Den ska bara in snabbt, röras om och såsen ska bara klibba sig på kycklingen. På detta sätt behåller ni också krispigheten.
  1. Toppa med sesamfrö samt gräslök/koriander och servera med ris.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *