Världens (?) enklaste Pak Choi-rätt. En wok med mycket umami och smak av vitlök. Det kan ju inte gå fel med mycket vitlök, eller hur? Woken kan ätas som den är eller som tillbehör till ris eller nudlar.
Pak Choi wok (4 port)
4 Pak Choi
2 vitlöksklyftor (finhackad)
olja
Sås**
2 msk soja
2 tsk risvinäger
2 tsk sesamolja
2 tsk honung/brunt socker
salt (efter behov)
peppar (efter behov)
**Vill ni ha mer sås kan ni öka mängden
Gör såhär:
- Blanda ingredienser till såsen i en liten skål.
- Dela Pak Choi i halvor.
- Fräs vitlök i lite olja i låg – medel värme i en stekpanna tills den doftar och ger färg.
- Höj värmen och tillsätt Pak Choi tills den får stekyta. Ni kan lägga lock över stekpannan om ni har större Pak Choi i 1-2 min.
- Vänd på Pak Choi och tillsätt såsen tills ni får önskad konsistens på Pak Choi. Det är helt upp till preferenser vilken konsistens ni önskar. Jag tycker det är gott när den fortfarande är lite krispig.
- Servera med lite sesamfrö!