Mitt recept på pannacotta inspireras från en av mina favoritefterätter från Thailand, nämligen ”Mango Sticky rice”. Med smaker av kokos och mango som möts med min lilla twist på denna efterätt i form av tapiokapärlor som ger en härlig textur. Galen idé men galet gott är det!
Ni måste inte ha Tapiokapärlor i men de som jag använder här är de jag använder till ”Bubble Tea”. Ni kan självklart använda mindre tapiokapärlor.
Kokospannacotta med mango & tapiokapärlor (4 port)
Kokospannacotta
2 dl vispgrädde
2 dl kokosmjölk
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl gelésocker
1 krm salt
Mangogelé
ca 200 gram fryst mango
2 msk gelésocker
Topping
Kokosflingor/kokosflakes
1,5 – 2 dl tapiokapärlor
1 msk brunt socker/strösocker
Gör såhär:
- Koka upp vispgrädde, kokosmjölk, vaniljsocker och gelésocker i en kastrull i låg- medelvärme i ett par minuter tills det börja bubbla samt att socker har smält.
- Häll upp i glas och ställ in i kylen i minst 2 timmar. Vänta tills det stelnat innan du börjar göra mangogelén.
- Koka upp mango tillsammans med gelésocker, rör om.
- När mangon har blivit mjukt pressa med gaffel och använd därefter stavmixer för att mixa mangon slät.
- Häll gelén över pannacottan och ställ i kylen igen.
- Koka upp tapiokapärlor i 3-4 minuter.
- När pärlorna har kokats, sila bort vattnet, tillsätt brunt socker och rör om. Pärlorna ska serveras med pannacottan omgående.
- Garnera med tapiokapärlorna, samt kokosflingor/flakes före servering!