Vill ni ha något annorlunda snacks? Testa galet goda och frasiga ”Rispapper-sjögräs chips” inspirerat av Koreanska ”Gim-bugak” men enklare!
Rispapper-Seaweed Chips
rispapper (22 cm)
sjögräs till sushi (Nori)
sesamfrö
valfri krydda (tex grillkrydda)
olja (för fritering)
ljummet/varmt vatten (för att blötlägga rispapper)
1 rispapper och 1 sjögräs ger ca 4-6 chipsbitar
Gör såhär:
- Blötlägg rispapper i vatten tills det mjuknar. Lägg det sedan på ett blad sjögräs. Rispapprets storlek kommer att i princip matcha sjögräsets storlek.
- Strö över lite sesamfrö på rispappret och sätt sedan åt sidan för att torka. Det tar ca 1-2 timmar. Det är viktigt att ni inte friterar det blött!
- Upprepa processen för så många ni vill göra.
- När de har torkat, klipp bladen i små bitar. Ni bestämmer själv vilken storlek ni vill ha.
- Fritera chipsen i medelhög värme tills gyllenbrun i fritös eller kastrull med olja. Lägg dem sedan på hushållspapper för förfettavrinning.
- Krydda med valfria kryddan och servera!