Rispapper-Seaweed Chips

Vill ni ha något annorlunda snacks? Testa galet goda och frasiga ”Rispapper-sjögräs chips” inspirerat av Koreanska ”Gim-bugak” men enklare! 

Rispapper-Seaweed Chips

rispapper (22 cm)
sjögräs till sushi (Nori)
sesamfrö
valfri krydda (tex grillkrydda)
olja (för fritering)
ljummet/varmt vatten (för att blötlägga rispapper)

1 rispapper och 1 sjögräs ger ca 4-6 chipsbitar

Gör såhär:

  1. Blötlägg rispapper i vatten tills det mjuknar. Lägg det sedan på ett blad sjögräs. Rispapprets storlek kommer att i princip matcha sjögräsets storlek.
  2. Strö över lite sesamfrö på rispappret och sätt sedan åt sidan för att torka. Det tar ca 1-2 timmar. Det är viktigt att ni inte friterar det blött!
  3. Upprepa processen för så många ni vill göra.
  1. När de har torkat, klipp bladen i små bitar. Ni bestämmer själv vilken storlek ni vill ha. 
  1. Fritera chipsen i medelhög värme tills gyllenbrun i fritös eller kastrull med olja. Lägg dem sedan på hushållspapper för  förfettavrinning.
  1. Krydda med valfria kryddan och servera!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *