uppdaterad den augusti 5, 2021augusti 5, 2021Recept Rispapper-Seaweed Chips My Asian Cuisine Lämna en kommentar på Rispapper-Seaweed Chips Vill ni ha något annorlunda snacks? Testa galet goda och frasiga ”Rispapper-sjögräs chips” inspirerat av Koreanska ”Gim-bugak” men enklare! Rispapper-Seaweed Chips rispapper (22 cm)sjögräs till sushi (Nori)sesamfrövalfri krydda (tex grillkrydda)olja (för fritering)ljummet/varmt vatten (för att blötlägga rispapper)1 rispapper och 1 sjögräs ger ca 4-6 chipsbitar Gör såhär: Blötlägg rispapper i vatten tills det mjuknar. Lägg det sedan på ett blad sjögräs. Rispapprets storlek kommer att i princip matcha sjögräsets storlek.Strö över lite sesamfrö på rispappret och sätt sedan åt sidan för att torka. Det tar ca 1-2 timmar. Det är viktigt att ni inte friterar det blött!Upprepa processen för så många ni vill göra. När de har torkat, klipp bladen i små bitar. Ni bestämmer själv vilken storlek ni vill ha. Fritera chipsen i medelhög värme tills gyllenbrun i fritös eller kastrull med olja. Lägg dem sedan på hushållspapper för förfettavrinning. Krydda med valfria kryddan och servera!
uppdaterad den juli 9, 2021juni 30, 2021Efterrätt ReceptBubble / Boba Tea – Gör din egen med färdigköpta tapiokapärlor
uppdaterad den oktober 15, 2021juni 7, 2021Animaliskt Fisk/skaldjur ReceptOkonomiyaki – Japansk ”matpannkaka”