Min Spicy Asian kycklingburgare är nog den godaste kycklingburgare jag någonsin gjort! Det är ett recept ni helt enkelt måste prova. Frasig, god glaze med hetta och härlig ”spicy coleslaw” till! Oemotståndligt god!
Spicy Asian kycklingburgare (4 st)
4 kycklingfiléer (eller 2 st i 4 tunnare halvor)
4 hamburgerbröd (helst brioche)
2 ägg (för panering)
ca 1,5-2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
ca 2-3 dl krossad cornflakes
4 salladsblad
Sås/glaze
0,5 dl ketchup
1,5 dl sötsursås
2-3 msk Sriracha (eller efter preferenser, ni kan börja med mindre om ni vill)
2 tsk sesamolja
1 msk ljus soja
3 msk vatten
sesamfrö
en nypa salt
"Sriracha Coleslaw"
200 gram vitkål (tunnt skivad)
2 salladslök (tunnt skivad)
5 koriander
ca 1,5 dl majonnäs
1 msk Sriracha
1/2 msk vinäger
1/2 msk ljus soja
2 krm salt
1/2 tsk svartpeppar
Gör såhär:
- Börja med både såsen och coleslaw genom att blanda ingredienserna och ställ åt sidan.
- Vispa vetemjöl, salt och peppart i tallrik.
- Vispa ägg i en annan tallrik.
- Lägg slutligen krossade cornflakes i en 3:e tallrik.
- Lättsalta kycklingen. Därefter, vänd kycklingen först i mjöl, sedan doppa i ägg och slutligen i corn flakes.
- Hetta upp olja i en djup kastrull till 170 grader. Lägg i kycklingfiléerna i kastrullen och fritera i ca 7-10 minuter eller tills kycklingen har fått innertemperatur på 72 grader. Lägg sedan på ett hushållspapper. Vill ni säkerställa att kycklingfiléerna är frasig kan ni dubbelfritera.
- Blanda kycklingen med såsen som ni gjort i steg 1. Se till att såsen täcker hela filéen.
- Rosta hamburgerbrödet. Komponera burgaren därefter genom att först lägga med spicy coleslaw, salladsblad, den härliga kycklingenfilén med glaze och extra örter om ni vill!