Stapelvaror och oljor

Personligen tycker jag inte det spelar någon roll vilket märke ni köper när det kommer till dessa oljor och sojor. Se även DEL II

  1. Chiliolja – Ger hetta och härlig doft till soppor, dippsås till dumplings, wok etc. OBS den på bilden är jätte jättestark so dont try this at home.
  1. Hemmagjord vitlöksolja – Otroligt gott till soppor och wok. Soppor får ett djup med vitlöksolja enligt mig. Allt ni behöver göra är att mixa vitlöksklyftor och fräs i olja i låg värme till du får gyllenbrun färg. Det ska ta minst 10 min. Testa detta i er nudelsoppa och återkom om jag har fel!
  1. Sesamolja – god som marinad, till sallader, smaksättning generellt, dippsåser, wok.
  1. Jordnötter  – Krossade jordnötter är otroligt gott att ha i sötsursås, wok, och nudelsoppa (faktiskt så toppar man alltid det i thai nudelsoppor). Såklart kan man ju också göra jordnötssås med jordnötter (daah)
  1. Korianderrötter – Spara spara och spara! Släng aldrig dem. Jag skulle tom råda er att köpa med rötter! Ger otroligt mycket smak när man ska göra fonder till soppor så som Tom yam eller bara som garnityr i sötsursås. Jag fryser in rötterna.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *