Khanom babin är en efterrätt som säljs oftast på Street food i Thailand och kommer ursprungligen från Ayutthaya. Dessa glutenfria pannkakor är gjorda på klibbrismjöl, kokosflingor, kokosmjölk. Pannkakorna är frasiga utanpå och mjuk/seg inuti.
Thai "kokospannkakor" (ca 10 st)
2 dl klibbrismjöl (glutinous rice flour)
2 dl kokosflingor
2 dl kokosmjölk
1/2 dl socker (eller efter preferenser)
1 krm salt
kokosolja – till stekning (rapsolja funkar också)
Gör såhär:
- Blanda samtliga ingredienser förutom kokosolja. Rör om ordentligt till en smet. Om kokosmjölken är för tjock p.g.a. fettlager kan ni köra några sekunder i mikrovågsugn så att den blir flytande.
- Hetta upp olja (medelhög temperatur) i en stekpanna och använd en matsked för att scoopa upp smeten samt forma till plättar.
- Stek pannkakorna i medelhög temperatur i 3-4 minuter på varje sida tills gyllenbrun. Ni kan ha lock på de första 2-3 min så att pannkakorna blir ordentligt tillagade.
- Servera genast. Jag tycker det är extragott att toppa med lite sirap och/eller vaniljsocker!