Thai omelett med färsfyllning – Kai yad sai

Thai omelett med färsfyllning (1 omelett/2 port)

2 ägg
2 msk olja

fyllning

125 gram köttfärs
1/2 gullök – finhackad
2 vitlösklyftor – finhackad/pressad
olja 
1 msk ostronsås
1 tsk ljus soja
1 tsk socker
1/2 tsk vitpeppar
salt
valfria grönsaker:
majs, ärtor, tomat

Servera med:

ris

Gör såhär:

  1. Fräs lök, gullök och grönsakerna i lite olja i en stekpanna tills det börjar dofta.
  2. Tillsätt köttfärs tillsammans med ostronsås, ljus soja, socker samt vitpeppar och rör om tills färsen är tillagat och vätska reducerats.
  3. Smaka av och tillsätt salt efter behov. Låt fyllningen sedan vila.
  1.  Vispa ägg och stek i olja i en annan stekpanna i medelhög temperatur tills ägget är jämnt tillagat.
  2. Lägg en lagom portion av fyllningen (inte allt) mitt på ägget, vik in kanterna över fyllningen. Lägg sedan den vikta sidan nedåt på en tallrik.
  1. Skär 2 snitt mitt på ägget (som ett plustecken), öppna upp och fyll med resterande av fyllningen. Om ni vill kan ni ringla över lite Srirachasås.
  2. Servera med ris!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *