Thai omelett med färsfyllning (1 omelett/2 port)
2 ägg
2 msk olja
fyllning
125 gram köttfärs
1/2 gullök – finhackad
2 vitlösklyftor – finhackad/pressad
olja
1 msk ostronsås
1 tsk ljus soja
1 tsk socker
1/2 tsk vitpeppar
salt
valfria grönsaker:
majs, ärtor, tomat
Servera med:
ris
Gör såhär:
- Fräs lök, gullök och grönsakerna i lite olja i en stekpanna tills det börjar dofta.
- Tillsätt köttfärs tillsammans med ostronsås, ljus soja, socker samt vitpeppar och rör om tills färsen är tillagat och vätska reducerats.
- Smaka av och tillsätt salt efter behov. Låt fyllningen sedan vila.
- Vispa ägg och stek i olja i en annan stekpanna i medelhög temperatur tills ägget är jämnt tillagat.
- Lägg en lagom portion av fyllningen (inte allt) mitt på ägget, vik in kanterna över fyllningen. Lägg sedan den vikta sidan nedåt på en tallrik.
- Skär 2 snitt mitt på ägget (som ett plustecken), öppna upp och fyll med resterande av fyllningen. Om ni vill kan ni ringla över lite Srirachasås.
- Servera med ris!