Thaiändsk wokad kyckling med cashewnötter

På thailändska ”Gai pad med mamuang himapan” (ไก่ผัดเม็ดมะม่วงหิมพานต์) som betyder ”kycklingwok med cashew”. 

Thai Cashew chicken (4 portioner)

4 kycklingfiléer
2,5- 3 dl cashew (helst naturell)
1 lök 
4 vitlöksklyftor (pressad/finhackad)
1 stor paprika (lagom stora bitar)
3 salladslök (grovhackad)
torkad thai/bird eye chili (efter preferenser – valfritt)
olja
salt

Sås

2 msk ostronsås
1/2 msk fisksås
2 tsk mörk soja / kinesisk soja
1 msk ljus soja
2 tsk socker

Gör såhär:

  1. Blanda samtliga ingredienser till såsen i en skål. Såsen kommer att användas vid senare skede.
  2. Stek cashewnötterna samt torkad thai chili tills gyllenbrun och lägg åt sidan. Detta för att få godare, krispigare nötter och chili.
  3. Fräs vitlök i ca 2 msk olja i en wok- eller stekpanna i låg värme tills det börjar dofta.
  4. Tillsätt därefter kyckling och stek/woka i hög värme tills kycklingen fått stekyta och är nästan färdig (80%). Tillsätt mer olja vid behov.
  5.  Tillsätt därefter lök, paprika, salladslök samt  såsen, fortfarande i hög värme. Rör om/woka tills kycklingen är tillagad. Känns det för torrt kan ni tillsätta lite vatten. 
  1. När kycklingen är färdig, stäng av värmen och tillsätt cashewnötterna och rör om snabbt. Smaka av och tillsätt eventuellt salt. 
  2. Tillsätt slutligen torkade thai chili och servera med ris!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *