Thailändsk glasnudelsallad – Yam Wonsen

Glasnudelsallad 1 portion

50 gram glasnudlar
50 gram valfri färs
4 ASC-märkta Vannameiräkor (valfritt)
1 tomat (klyftor)
1 liten gullök (skivade)
1 salladslök (grovhackad)
5 koriander (grovhackad)
1 schalottenlök (tunnt skivade)
1-2 stälkar kinesisk bladselleri/bladselleri
1 vitlöksklyfta
1,5 – 2 msk fisksås (eller efter behov)
1 tsk socker
1 lime (eller efter behov)
1 chili (birdeye, habanero, jalapeño etc)
1/2 dl jordnötter
salt

Gör såhär

  1. Koka upp färsen med lite salt tills färsen är tillagad.  Har ni räkor kan ni blanchera/koka i ca 1 min eller tills räkorna har fått färg. Låt färsen och räkorna svalna.
  2. Koka upp glasnudlar enligt förpackningen. Sila av med kallt vatten.
  3. Lägg både glasnudlar, färs och räkorna i en bunke.
  4. Tillsätt tomat, gullök, salladslök, bladselleri och koriander.
  5. Mortla/mixa chili och vitlök tills det blir en pasta. Tillsätt fisksås, limesaft, och socker och rör om tills allt blandas ihop.
  1. Tillsätt chili/vitlöksmixen i bunken med resten av ingredienserna och rör om. 
  2. Toppa med jordnötter. Smaka av och servera!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.