Thailändsk panang curry – Kaeng Panang

”Kaeng Panang” är en thailändsk gryta, inte helt olik Röd curry/Grön curry men med betydligt mindre vätska således betydlig tjockare gryta. Smaken påminner lite om Röd curry med mindre hetta, lite sötma och nötigare i smaken då man har malda jordnötter i currypastan. De färdigköpta currypastan innehåller dock ofast inte jordnötter, utan man kan tillsätta det själv. Jag har dock valt att skippa det steget.

Jag har valt att använda kyckling som protein i receptet men ni kan välja precis vad ni vill. Jag har även skippat grönsaker, men ni kan tillsätta grönsaker som bambuskott, paprika etc.

Panang curry (4 port)

2-3 msk currypasta
1 msk socker
2 tsk fisksås
400 gram kokosmjölk
3-4 kycklingfiléer 
3 limeblad (för att tillsätta i grytan)
3 limeblad – tunnt skivade (för garnityr)

Gör såhär:

  1. Fräs currypastan i 3 msk olja i 2-3 min.
  2. Tillsätt kyckling samt lime blad och fräs i ytterligare några minuter till tills kycklingen har fått lite färg.
  1. Tillsätt därefter kokosmjölk, fisksås och socker.
  2. Låt sjuda tills kycklingen är helt tillagad i medelhög temperatur. 
  3. Smaka av och tillsätt eventuellt salt eller mer socker.
  4. Garnera med limeblad och servera genast med ris

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *