Här får ni ett recept på en superenkel VEGETARISK sallad à la My Asian Cuisine med jordnötssås och friterad tofu. Tar max 10 min att laga. Jag lovar att ni kommer älska detta, så fräsch och spännande smaker. Såsen är to die for !
Vill ni ha helt VEGANSKT kan ni skippa kokt ägg och byta ut honung mot sirap!
Denna rätt är inspirerad av indonesiska Gado Gado och Rojak. Jag är uppvuxen i ett hushåll med en matkultur som har influenser från Indonesian och jordnötssås symboliserar verkligen det indonesiska köket med rätter som Satay, Gado Gado, Rojak. Dessa rätter är jag uppvuxen med – vilken nostalgi…
Sallad med jordnötssås och friterad tofu 1 portion:
Jordnötssås
2 msk jordnötssmör 1/2 msk honung/sirap 1/2 msk japansk soja 1 msk vatten (jag använde kokt vatten) 1/2 tsk Sriracha (ni kan börja med mindre och smaka av) en nypa salt lime