Vegetarisk sallad med jordnötssås och friterad tofu – Inspirerad av Indonesiska rätten ’Gado gado’

Här får ni ett recept på en superenkel VEGETARISK sallad à la My Asian Cuisine med jordnötssås och friterad tofu. Tar max 10 min att laga. Jag lovar att ni kommer älska detta, så fräsch och spännande smaker. Såsen är to die for !

Vill ni ha helt VEGANSKT kan ni skippa kokt ägg och byta ut honung mot sirap!

Denna rätt är inspirerad av indonesiska Gado Gado och Rojak. Jag är uppvuxen i ett hushåll med en matkultur som har influenser från Indonesian och jordnötssås symboliserar verkligen det indonesiska köket med rätter som Satay, Gado Gado, Rojak. Dessa rätter är jag uppvuxen med – vilken nostalgi…

Sallad med jordnötssås och friterad tofu 1 portion:

Jordnötssås

2 msk jordnötssmör
1/2 msk honung/sirap
1/2 msk japansk soja
1 msk vatten (jag använde kokt vatten)
1/2 tsk Sriracha (ni kan börja med mindre och smaka av)
en nypa salt
lime

Tillbehör

100 gram tofu
100 gram risnudlar 
Grönsaker – krispiga grönsaker passar bäst:

  • böngroddar
  • gurka
  • vitkål
  • toppa med koriander

Gör såhär:

  1. Koka nudlar enligt förpackning. Sila av i kallt vatten.
  2. Skär tofun i lagom stora bitar och stek dem tills de blir gyllenbruna och krispiga.
  3. Blanda ingredienserna till jordnötssåsen, smaka av och tillsätt mer salt/soja, honung/sirap och/eller lime efter behovet.
  4. Servera med färska grönsaker!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *