Friterade vietnamesiska vårrullar

Frasig utan på med mjuk konsistens innuti, det är vad man får när man friterar rispapper. Med en god fyllning och härlig dippsås är vietnamesiska vårrullar helt oslagbara som både förrätt och tilltugg! Vietnamesiska vårrullar serveras oftast med Nuoc Chamsås.

Mitt recept är helt veganskt och glutenfritt! Obs i Nuoc chamsås kan ni byta ut fisksås till vegansk fisksås eller annan ljus soja!

Friterade vietnamesiska vårrullar 10 st

10 rispapper
25 gram glasnudlar
2 morötter (riven)
1/4 vitkål (finstrimlad)
1 vitlöksklyfta (finhackad)
4 stjälkar koriander (finhackad)
1 gullök (finhackad)
2 msk ljus soja
1/2 tsk salt
1 tsk peppar2 msk maizenamjöl

Sås

4 msk fisksås
2 msk vatten
2 msk lime
1 tsk socker
1 chili (finhackad)
2 vitlöksklyftor (finhackad)
1 stjälk koriander (finhackad – valfritt)

Gör såhär:

  1. Koka glasnudlarna enligt förpackningsanvisning, sila av och skölj i kallt vatten. Klipp sedan nudlarna med en kökssax. Låt nudlarna vila och förberedd grönsakerna.
  2. Förberedd stek/wokpanna. Fräs vitlök och lök i olja (låg värme) och när vitlöken och löken har fått lite färg, höj värmen och tillsätt morot och vitkål och koriander och stek/woka under omrörning tills grönsakerna mjuknar en aning. 
  3. Tillsätt glasnudlar och rör om och låt fyllningen vila tills den har svalnat.
  4. Under tiden förberedd såsen genom att blanda samtliga ingredienser, rör om och smaka av.
  5. När fyllningen har svalnat tillsätt maizenamjöl och rör om. Detta är att ha så lite vätska som möjligt i fyllningen eftersom rispapper kan ”explodera” när man steker.
  6. Blötlägg rispapper i varmt vatten i ca 30 sekunder tills mjuknat. Tillsätt fyllningen i mitten av rispappret och rulla ifrån dig ett varv, vik sedan in sidorna och rulla vidare till en rulle (se bild).
  1. Fritera/stek rullarna i olja i medelhög värme tills gyllenbruna och frasiga.
  1. Skär upp rullarna i mindre bitar och servera på salladsblad med såsen.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.