Klassiska vietnamesiska ”Sommarrullar”. Ni har nog inte gått miste om dessa rispapperrullar med en god fyllning. Det är rätt fritt vad man kan ha i sin rulle, men en favorit hos mig är just glasnudlar och knapriga grönsaker och frukt. Otroligt fräsch och gott! Ibland har jag även Surimisticks!
Godaste dippsåsen till, enligt mig, är sötsursås med krossade jordnötter och finhackade koriander. Självklart kommer recept på det med! Har ni inte testat denna dippsås så är det dags nu!
Vietnamesiska sommarrullar
Ingredienser som jag har valt till mina rullar:
rispapper
glasnudlar
savoykål
morot
mango
drakfrukt
gurka
Sås (för ca 5 rullar)
1 dl sötsursås
3 msk Krossade jordnötter
1 msk lime
2 tsk fisksås/vegansk fisksås eller annan soja
2 stjälkar koriander (finhackad)
Gör såhär:
- Koka glasnudlarna enligt förpackningsanvisning, sila av och skölj i kallt vatten. Klipp sedan nudlarna med en kökssax.
- Skölj och skär grönsakerna och frukt i stavar/mindre bitar.
- Blötlägg rispapper i varmt vatten i ca 30 sekunder tills mjuknat. Tillsätt grönsakerna och glasnudlarna i mitten av rispappret och rulla ifrån dig ett varv, vik sedan in sidorna och rulla vidare till en rulle.
- Blanda samtliga ingredienser till såsen, rör om och smaka av.
- Servera sommarrullarna med såsen!