I viatnamesiska kycklingbullar får du fantastiska smaker av asiatiska örter. Du kan servera dessa i salladsblad som förrätt eller varför inte som tillbehör i din salladmed god dressing? Lika gott är det att ha i en baguette a la Banh Mi med färska grönsaker och god sås till. De är annars väldigt goda som de är, det är bara att doppa dem i tex sötsursås! Ja, men ni fattar… dessa kycklingbullar är bra till massor.
Vietnamesiska kycklingbullar (ca 15 st)
2 kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor (finhackade)
5 koriander (finhackade)
1 citrongräs (endast den tjocka delen, finhackade)
2 schalottenlök (finhackad)
½ msk ingefära (riven)
1 msk sesamolja
½ tsk salt
2 tsk fisksås
2 krm paprikapulver
2 krm svartpeppar
1½ – 2 dl ströbröd (valfritt, för att rulla bullarna på)
olja (för att pensla formen med)
Gör såhär:
- Förberedd vitlöksklyftor, koriander, citrongräs, schalottenlök, ingefära, sesamolja, soja, paprikapulver och svartpeppar i en bunke.
- Skär kycklingfiléer och mixa dem i en blandare, inte allt för slät.
- Blanda kycklingfärsen tillsammans med kryddorna i bunken.

- Forma färsen till små bullar. Känns det svårt att forma kan ni använda ströbröd för att rulla bullarna på.
- Pensla formen med olja och lägg bullarna i formen.


- Kör i ugnen på 200 grader i 20 min. Tänk på att vända bullarna efter 10 minuter.
- Servera!
