Fried rice med smak av fräscha ananas! Det kan inte bli mycket godare än så. Jag har använt mig av färsk ananas, ni kan förstås använda de på burk men bara tänk på att det är mycket mer vätska i dem!

Ananas Fried Rice (4 port)

jasminris (kallt, från dagen innan)
1 stor ananas
3 ägg
3-4 kycklingfiléer (hackad i lagom stora bitar)
1 gullök (finhackad)
4 vitlöksklyftor (pressad/finhackad)
valfria grönsaker:
tex ärtor, minimajs, paprika, tomat etc.
cashew
3 msk soja
0,5 msk fisksås (eller efter behov)
0,5 msk ostronsås (kan skippas)
0,5 msk socker
svartpeppar
salt (vid behov)

Garnityr:

salldslök, koriander
chiliflakes
lime

Gör såhär:

  1. Dela upp ananas i 2 halvor och skär ut ananas i små bitar.
  2. Salta och peppra kycklingen och stek sedan i olja i en stekpanna tills kyckligen är tilllagad. Lägg undan för senare.
  3. Förberedd wokpanna med lite olja,  kläck äggen i pannan och sedan rör runt (scrambla) ägget tills ägget börja koagulera.
  4. Höj värmen, det är viktigt att fried rice tillagas med hög värme. Tillsätt lök, vitlök samt grönsakerna och stek/woka tills det börja dofta. Tillsätt gärna lite olja i taget om det börja bli torrt.
  5. Därefter tillsätt ris samt soja, fisksås, ostronsås, socker och svartpeppar. Rör om tills allt blandas ihop ordentligt.
  6. Tillsätt slutligen kycklingen och cashew.
  7. Servera i ananasskalet eller på en tallrik och garnera med salladslök koriander, lime och chiliflakes.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *