Pad Ped – Thai kycklingwok med rödcurry och kokosmjölk

Supergod, kryddig, het kycklingwok på 20 minuter? Ja tack! Allt du behöver är rödcurry-pasta, kokosmjölk, grönsaker och fritt val av protein!

Pad ped (4 port)

3-4 kycklingfiléer
2-3 rödcurrypasta (efter preferenser)
1-1,5 dl kokosmjölk (beror på hur tjock/vattnig ni vill det ska vara)valfria grönsaker som broccoli, paprika
körsbärstomater (efter preferenser)
3 limeblad (kan skippas)
2 tsk fisksås (eller efter behov)
1/2 msk socker (eller efter behov)
lime (efter preferenser)
olja 

Servera med

Ris

Gör såhär:

  1. Skär grönsaker i munsbitar.
  2. Fräs currypasta i 2 msk olja i 2-3 min.
  3.  Tillsätt kyckling samt lime blad och fräs i ytterligare några minuter till tills kycklingen har fått färg.
  4. Därefter tillsätt kokosmjölk, grönsaker, fisksås och socker.
  5. Låt sjuda i medelhög temperatur tills kokosmjölken har reducerats till önskad konsistens samt att kycklingen är helt tillagad. 
  6. Smaka av och tillsätt eventuellt salt/fisksås eller mer socker, pressa lite lime och servera genast med ris!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *