”Sesamkyckling” – Mest testade receptet på instagram

Detta recept blev det mest testade receptet bland mina följare på Instagram. Väldigt simpelt recept, går snabbt att laga och kräver inte så många ingredienser. Testa receptet du också!

Sesamkyckling 1 portion

Kyckling

1 kycklingfilé
1 ägg (för panering)
Ca 1 dl potatismjöl/maizenamjöl för panering (majsmjöl funkar också)
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Sås

2 tsk sesamolja (eller raps)
2 msk ketchup
1/2 msk Sriracha (mer för mer hetta och syrlighet)
1 dl sötsursås
1 msk japansk soja (valfri lättare som kikkoman)
1 tsk potatismjöl/maizenamjöl
1 tsk limesaft
2 msk vatten
en nypa salt

Garnityr

Sesamfrö
Salladslök/gräslök och/eller koriander

Gör såhär:

  1. Skär kycklingfilén i små munsbitar och tillsätt salt och peppar.
  2. Vispa ägg och förbered mjöl i en annan tallrik.
  3. Förbered fritös eller häll olja i en stekpanna och kör i lagom hög värme.
  4. Doppa kycklingsbitarna i ägget först och därefter i mjölet. Fritera tills de blir gyllenbruna (båda sidorna om du friterar i en stekpanna) eller tills innertemperaturen är 72 grader.
  5. Lägg de friterade kycklingbitarna på ett hushållspapper. 
  6. Blanda ingredienserna till såsen och rör om.
  7. Värm upp såsen i en stek-/wokpanna tills såsen har reducerats och blivit riktigt tjock. 
  8. Lägg i kycklingen och rör om i 1 min. Man ska alltså inte ha kycklingen i såsen för länge. Den ska bara in snabbt, röras om och såsen ska bara klibba sig på kycklingen. På detta sätt behåller ni också krispigheten.
  9. Toppa med sesamfrö samt gräslök/koriander och servera med ris.
Laksa paste
Laksa paste

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *