Detta recept blev det mest testade receptet bland mina följare på Instagram. Väldigt simpelt recept, går snabbt att laga och kräver inte så många ingredienser. Testa receptet du också!
Sesamkyckling 1 portion
Kyckling
1 kycklingfilé 1 ägg (för panering) Ca 1 dl potatismjöl/maizenamjöl för panering (majsmjöl funkar också) 1/2 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar
Sås
2 tsk sesamolja (eller raps) 2 msk ketchup 1/2 msk Sriracha (mer för mer hetta och syrlighet) 1 dl sötsursås 1 msk japansk soja (valfri lättare som kikkoman) 1 tsk potatismjöl/maizenamjöl 1 tsk limesaft 2 msk vatten en nypa salt
Garnityr
Sesamfrö Salladslök/gräslök och/eller koriander
Gör såhär:
Skär kycklingfilén i små munsbitar och tillsätt salt och peppar.
Vispa ägg och förbered mjöl i en annan tallrik.
Förbered fritös eller häll olja i en stekpanna och kör i lagom hög värme.
Doppa kycklingsbitarna i ägget först och därefter i mjölet. Fritera tills de blir gyllenbruna (båda sidorna om du friterar i en stekpanna) eller tills innertemperaturen är 72 grader.
Lägg de friterade kycklingbitarna på ett hushållspapper.
Blanda ingredienserna till såsen och rör om.
Värm upp såsen i en stek-/wokpanna tills såsen har reducerats och blivit riktigt tjock.
Lägg i kycklingen och rör om i 1 min. Man ska alltså inte ha kycklingen i såsen för länge. Den ska bara in snabbt, röras om och såsen ska bara klibba sig på kycklingen. På detta sätt behåller ni också krispigheten.
Toppa med sesamfrö samt gräslök/koriander och servera med ris.