Jag ordnade en stor 30 års fest till min fru i veckan och den stora snackisen var förutom den urgoda maten från det Afghanska köket, …
Yakiniku Entrecôte – Stekt entrecôte med Yakinikusås
Min huvudrätt för årets nyårsmeny är stekt entrecôte med Yakinikumarinad och sås, serveras med japanskt rundkornigt ris! Till denna rätt har jag gjort en enkel …
Frasiga stekta rispapper med god fyllning
Dessa stekta rispapper är frasiga men har samtidigt så härligt tuggig textur och god fyllning. De är så enkla att göra att du måste laga …
Min SUPER-sötsursås som passar till det mesta
Denna sås är min go-to sås till vårrullar, sommarrullar (addera lite krossade jordnötter) och även kyckling. Många som har ätit hos mig brukar fråga hur …
Thailändsk panang curry – Kaeng Panang
”Kaeng Panang” är en thailändsk gryta, inte helt olik Röd curry/Grön curry men med betydligt mindre vätska således betydlig tjockare gryta. Smaken påminner lite om …
Världens enklaste wok med böngroddar
Ni måste bara prova den här utsökta woken med endast 3 INGREDIENSER och tar 5 minuter (!) att laga! So simple but yet soo good! …
Pak Choi wok med vitlök och sojaglaze
Världens (?) enklaste Pak Choi-rätt. En wok med mycket umami och smak av vitlök. Det kan ju inte gå fel med mycket vitlök, eller hur? …
Bang Bang Shrimp / Dynamite Shrimp
Super goda friterade räkor med frasig panerig som blandas i en härlig sötsur chilimajonnäs. Mums…supergod och superenkelt att laga! Du har en god förrätt, aptitretare, …
Pad Ped – Thai kycklingwok med rödcurry och kokosmjölk
Supergod, kryddig, het kycklingwok på 20 minuter? Ja tack! Allt du behöver är rödcurry-pasta, kokosmjölk, grönsaker och fritt val av protein! Pad ped (4 port) …
Malaysisk köttgryta
Supermustig och kryddig gryta med lagom smak och doft från de syrliga örter som citrongräs och limeblad…mums! Malaysisk köttgryt (4 port) Bas/kryddpasta 4 schalottenlök1 citrongräs3 …
Massaman Curry
Jag vet.. det finns så många olika grytor i det thailändska köket. ”Massaman” är en av de grytor som är ganska milda, inte så mycket …