Fluffy fried shrimp – Cemput udang

Jemput udang eller Crispy Fluffy Fried Shrimp är vanlig street food i Malaysia och Singapore. Knaprig utanpå och fluffig innuti. Detta recept är ett eget recept som jag faktiskt har lärt mig från min mor med egen twist!

Jemput udang 8-10 ST

2 dl vetemjöl
1 ägg
10 vannameiräkor eller ca 1 dl små räkor
1/2 gullök finhackad
1 msk koriander finhackad
1 msk salladslök/gräslök finhackad
1/2 tsk salt
1 dl vatten

Gör såhär:

  1. Koka räkor tills de får orange färg. Sila av omedelbart i kallt vatten.
  2. Finhacka räkorna och blanda samtliga ingredienser till en smet.
  1. Scoopa upp smeten med en sked och fritera i en fritös eller i en kastrull i lagom hög värme tills de blir gyllenbruna.
  1. Servera med sötsursås som dippa!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *