Krispig Fried Chicken Strips

Det här är ett eget recept på krispig friterad kyckling så som jag alltid velat den ska smaka! Kyckling som marineras i currypulver och gurkmeja som friteras i frityrsmet inspireras av Fish and chips. Fantastiskt gott med sötsursås!

Krispig Fried Chicken Strips (4 portioner)

4 kycklingfiléer
1/2 tsk salt
1 tsk currypulver
1 tsk gurkmeja pulver

Frityrsmet

1 dl vetemjöl
1 dl maizenamjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 dl kolsyrat vatten (kallt)
1 dl vetemjöl för att panera
olja för fritering 

Gör såhär:

  1. Dela kycklingen i 2 tunna halvor och skär därefter kycklingen i lagom stora bitar/stavar.
  1. Marinera kycklingen i currypulver, gurkmeja samt salt och låt stå i minst 30 min.
  2. Blanda samtliga ingredienser till frityrsmeten och vispa till en slät smet.
  3.  Förberedd vetemjöl för att panera kycklingen i.
  4. Förberedd fritös eller stekpanna med ca 1 cm olja.
  5. Doppa kycklingen först i vetemjöl sedan i smeten och fritera tills gyllenbrun på båda sidorna. Innertemperaturen ska vara 72 grader.
  6. Lägg de friterade kycklingbitarna på ett hushållspapper.
  7. Servera med sötsursås eller annan valfri sås.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *