Det här är ett eget recept på krispig friterad kyckling så som jag alltid velat den ska smaka! Kyckling som marineras i currypulver och gurkmeja som friteras i frityrsmet inspireras av Fish and chips. Fantastiskt gott med sötsursås!
Krispig Fried Chicken Strips (4 portioner)
4 kycklingfiléer
1/2 tsk salt
1 tsk currypulver
1 tsk gurkmeja pulver
Frityrsmet
1 dl vetemjöl
1 dl maizenamjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 dl kolsyrat vatten (kallt)
1 dl vetemjöl för att panera
olja för fritering
Gör såhär:
- Dela kycklingen i 2 tunna halvor och skär därefter kycklingen i lagom stora bitar/stavar.
- Marinera kycklingen i currypulver, gurkmeja samt salt och låt stå i minst 30 min.
- Blanda samtliga ingredienser till frityrsmeten och vispa till en slät smet.
- Förberedd vetemjöl för att panera kycklingen i.
- Förberedd fritös eller stekpanna med ca 1 cm olja.
- Doppa kycklingen först i vetemjöl sedan i smeten och fritera tills gyllenbrun på båda sidorna. Innertemperaturen ska vara 72 grader.
- Lägg de friterade kycklingbitarna på ett hushållspapper.
- Servera med sötsursås eller annan valfri sås.