Thai Fish cakes – Tod mun pla

Jag älskar smakerna i dessa fish cakes! Frasig och mjuk på samma gång och texturen från långböna och fräscha smaker från limeblad. Godast är att doppa dem i sötsursås med lime och krossade jordnötter! 

Man kan använda i princip vilken vit fisk man vill men jag föredrar mjukare fisk som Pangasiusfiléer. Torsk funkar också bra!

Fish Cakesen kan ätas som de är eller som sidorätt till ris med.

Thailändsk Fish cakes (ca 15 st)

3 Pangasiusfiléer (ca 350-400 gram)
1 ägg
2-3 msk thai rödcurry (efter preferenser)
1/2 tsk socker
2 långbönor (tunnt skivade)
5 limeblad (finhackad)
en skvätt fisksås/nypa salt
olja (för stekning)

Servera med:

Sötsursås (helst med krossade jordnötter)
lime/citron
koriander

Gör såhär:

  1. Skär fisken i mindre bitar och mixa tillsammans med ägg, rödcurry, socker och fisksås/salt till en slät blandning.
  1. Blanda blandningen med långbönor och limeblad och rör samman.
  2. Hetta upp olja (medelhög temperatur) i en stekpanna och använd en matsked för att scoopa upp blandningen och forma sedan till plättar. 
  3. Stek fish cakesen i lite olja (medelhög temperatur) i 2-3 minuter på varje sida tills gyllenbrun.
  1.  Servera med sötsursås med krossade jordnötter, lime/citron och koriander.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *