Gyoza bites – lyxig förrätt

Nyårsmeny anno 2021 är här och först ut är ”Gyoza bites” som årets förrätt. Gyoza platta som friteras till en ”tacobåt” kombineras med laxtartar, mango och koriander, salladslök och chili som tillbehör.

Gyoza bites (8 st)

8 Gyozaplattor
250 gram lax
1 dl majonnäs
2 msk sriracha (eller efter preferenser)
1 tsk sesamolja
1 msk ljus soja/japansk soja
1/2 tsk salt

Tillbehör

mango (små tärnor)
koriander
gräslök/salladslök (finhackad)
chili (finhackad)
lime

Gör såhär:

  1. Blanda majonnäs, med sriracha, sesamolja, soja samt salt i en skål och rör om.
  2. Skär lax i små tärnor och blanda därefter med majonnäsblandningen från steg 1.
  3. Förbered tillbehören genom att hacka enligt min rekommendation.
  4. Fritera gyozaplattor i ”tacosform” i lagom hög temperatur tills gyllenbruna och lägg på hushållspapper.
  5. Fyll gyozaplattorna med laxröran, tillbehör och pressa lite lime över och servera!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *