Fantastisk god kycklingwok som är enkel att preppa. En god rätt på nolltid!
Kycklingwok (4 port)
4 kycklingfiléer
olja
1 röd paprika
2-3 salladslökar
1 msk maizenamjöl + 0,5 dl vatten
Sås
1 dl ljus soja
3 msk brunt socker
2 tsk sesamolja
0,5 msk riven ingefära
4 vitlöksklyftor (riven)
0,5 tsk vitpeppar/svartpeppar
Gör såhär:
- Blanda samtliga ingredienser till såsen i en liten skål och rör om.
- Hacka grönsaker i lagom stora bitar.
- Fräs kyckling i medelhög temperatur i lite olja tills den har fått färg
- Öka värme till hög och tillsätt därefter grönsaker och rör om/woka.
- Tillsätt sås och maizenamjöl i vatten och rör om tills såsen har tjocknat och kycklingen tillagad.
- Servera med kokt ris!
