Thailändsk omelett – Khai Jiao

Tänk er fluffig och frasig omelette med umami doppad i heta Srirachasås som serveras med aromatiskt och nykokt jasminris! Mmm… thailändska omelett är nog den ultimata ”comford food” för mig och många i Thailand. Det här är nog mitt enklaste recept men omelette med en skvätt soja, oftast med lite örter och kan ni finna i nästan varje hushåll i Thailand och på street food-hak!

Vill ni ha extra frasighet kan ni tillsätta maizenamjöl eller potatismjöl men inget måste. Jag har varken örter eller lök men ni kan tillsätta efter era preferenser!

Thai Omelett (4 portioner)

4 ägg
2 tsk fisksås
1 msk maizenmjöl/potatismjöl (valfritt, för extra frasig omelett)
olja

Serveras med:

Sriracha
Jasminris

Gör såhär:

  1. Ska ni äta med ris så kan ni börja med att koka riset först för att omeletten tar max 5 min att tillaga.
  2. Vispa äggen ordentligt tillsammans med resterande av ingredienserna. Ska ni också ha mjöl, tänk då på att sikta mjölen och verkligen vispa ordentligt.
  3.  Häll rikligt med olja och stek äggen i hög värme tills gyllenbrunt.
  4. Ringla över Sriracha och servera med ris!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.