Bubble tea eller Boba tea är en tedryck från Taiwan med geléartade tapiokapärlor i olika smaker. Drycken kan drickas både kallt och varmt och dricks genom ett tjockare sugrör så att man får med tapiokapärlorna.
Det blir godare att blanda lite brunt socker med pärlorna. Om någon undrar vad den vackra lila färgen är för smak så är det ”Taro” som jag alltid älskat sen barndomen!
Den gröna är matchasmak
Lila = Taro
Gula = svart te + kondenserad mjölk
Bubble / Boba Tea - 1 glas
valfritt te (tex svart te, matcha)
tapiokapärlor (räcker med 1/2 dl)
mjölk
brunt socker – efter preferenser (kan skippas)
valfri sötningsmedel – efter preferenser (tex socker, honung, kondenserad mjölk)
vatten
isbitar
Gör såhär:
- Koka upp te och låt svalna.
- Under tiden, koka upp tapiokapärlor enligt förpackning tills pärlorna blir genomskinliga/transparanta. Tar ca 5-10 min.
- När pärlorna har kokats och mjuknat, sila bort vattnet och tillsätt brunt socker med pärlorna. Låt pärlorna svalna en aning. Brunt socker ger pärlorna mer smak och sötma men inget måste. Ni kan däremot tillsätta valfri sötningsmedel i teet istället om ni vill att drycken ska vara söt.
- När teet har svalnat så kan du tillsätta valfri sötningsmedel.
- Sedan är det dags att komponera din Bubble tea. Du börjar med att tillsätta tapiokapärlorna, is, mjölk och te! Kika mitt tjusiga klipp som jag gjorde för mitt instagramkonto
⛔️ OBS ❗️
I videon lade jag pärlorna i kallt vatten efter att ha kokat upp dem, men jag märkte att pärlorna hårdnar när de blir kalla. Det är bättre att skippa detta steg tycker jag ❗️