Krispiga thai bananfritters med smak av sesam och kokos – ”Kluay Kaek”

Detta hittar ni överallt som Street food i Thailand (กล้วยแขก på thailändska) Super enkelt att laga men framför allt supergott!

Vegan och glutenfri

För ca 15-20 st veganska bananfritters

2 bananer
1 dl rismjöl
1/2 dl kokosflingor
1 msk sesamfrö
3 msk socker
1/2  – 1 tsk salt
1 dl vatten (kokosmjölk för mer nötig smak)
1/2 – 1 dl rismjöl (extra för panering)

Gör såhär:

  1. Skala bananer och skär dem i avlånga och tunna skivor.
  2. Blanda rismjöl, kokosflingor, sesamfrö, socker, salt och vatten till en smet. 
  3. Förberedd en tallrik med extra rismjöl. 
  4. Förberedd stekpanna med olja. Rulla först banan i rismjölet och doppa därefter i smeten och fritera tills gyllenbruna i medelhög värme.

Se video på min instagram där jag demonstrerar hur jag gör dessa bananfritter!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.