Dessa är också kända som ”Ramenägg” / ”Ajitsuke Tamago”, ja kallar det vad ni vill, men gott är det!
Jag använder även mörk soja för att få mer smak/ färg. Skulle ni tycka att det är för saltigt kan ni bara tillsätta mer vatten nästa batch, men jag tycker de är lagom till Ramen.
Sojapicklade ägg (4 st)
4 ägg
1 msk mörk soja
5 msk ljus soja
1 msk vinäger
2 vitlöksklyftor
3 tunt skivade ingefära
1,5 dl vatten
Gör såhär:
- Koka äggen i 7 min och lägg dem därefter i iskallt vatten.
- Värm upp marinaden i en kastrull och rör om tills sockret löses upp och låt svalna.
- Filtrera/sila bort vitlök och ingefära. Blanda marinaden i en glasburk/påse, skala äggen och lägg dem i marinaden i minst en dag i kylen!
- Skulle ni tycka att det är för saltigt kan ni bara tillsätta mer vatten nästa batch!