Sojapicklade ägg eller ”Ramenägg”

Dessa är också kända som ”Ramenägg” / ”Ajitsuke Tamago”, ja kallar det vad ni vill, men gott är det!

Jag använder även mörk soja för att få mer smak/ färg. Skulle ni tycka att det är för saltigt kan ni bara tillsätta mer vatten nästa batch, men jag tycker de är lagom till Ramen.

Sojapicklade ägg (4 st)

4 ägg
1 msk mörk soja
5 msk ljus soja
1 msk vinäger
2 vitlöksklyftor
3 tunt skivade ingefära
1,5 dl vatten

Gör såhär:

  1. Koka äggen i 7 min och lägg dem därefter i iskallt vatten.
  2. Värm upp marinaden i en kastrull och rör om tills sockret löses upp och låt svalna.
  3. Filtrera/sila bort vitlök och ingefära. Blanda marinaden i en glasburk/påse, skala äggen och lägg dem i marinaden i minst en dag i kylen!
  4. Skulle ni tycka att det är för saltigt kan ni bara tillsätta mer vatten nästa batch!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.