Thai mangosallad – Yam mamuang

Mangosallad med asiatiska örter, cashewnötter och scampi. God som förrätt eller som sidorätt till annat.Innan vi dyker in på receptet så vill jag bara tipsa om att köpa en halvmogen mango som inte är för söt och mjuk utan hård och krispig. Tål du inte hetta ska du helst skippa thaichili. Mängden av chili är såklart efter preferens så jag råder att börja lite i taget.

Mangosallad för 2-3 personer

1 mango
3 schalottenlök 
½ – 1 chili (helst bird eye)
5 stjälkar koriander
½ tsk chiliflakes 
2 tsk fisksås
½ tsk salt
1 lime
½ -1 dl saltade & rostade cashewnötter (jordnötter funkar ockå)
150-200 gram ASC-märkta räkor

Gör såhär:

  1. Skala och strimla mango. 
  2. Finhacka schalottenlök, thaichili, koriander.
  3. Lägg mango och örterna i en bunke. 
  4. Tillsätt fisksås, salt, lime och blanda så att alla ingredienser mixas ihop ordentligt.
  5. Lägg undan salladen sålänge.
  6. Koka scampi tills de får orange färg då är de färdiga. Lägg sedan direkt i kallt vatten.
  7. Tillbaka till salladen. Tillsätt cashew och scampi och blandar så att alla ingredienser mixas ihop ordentligt.
  8. Servera direkt!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *