Vegansk nudelsoppa med stekta tofu på grönsaks- & örtfond

Mustig vegansk nudelsoppa på grönsaks- och örtfond med stekt tofu, toppad med chiliflakes, rostad vitlök, koriander och gräslök.

Vegansk nudelsoppa för 4 portioner

1 ingefära (skivade i tunna skivor)
2 vitlöksklyftor
2 korianderrötter (Har ni inte korianderrötter använd 4-5 korianderstjälkar, alltså endast stjälkar och lämna bladen åt garnering)
1 gullök
1 tsk sesamolja
1 msk misopasta
1 grönsaksbuljong
1 tsk vegeta
3 tsk salt
1 tsk svartpeppar
½ dl japansk soja
½ dl socker
1l vatten
400 gram risnudlar 
Valfri grönsak:
– böngroddar
– pak choi

ca 300 g Tofu

Garnering
Koriander (finhackad)
Gräslök (finhackad)
Lime
2 tsk krossade jordnötter
chiliolja (valfritt)

Gör såhär:

  1. Koka upp fonden med korianderrötter, ingefära, vitlöksklyftor, sesamolja samt misopasta.
  2. Sänk värmen när soppan börjar koka och tillsätt grönsaksbuljong, svartpeppar, vegeta, japansk soja, socker och salt. 
  3. Låt soppan sjuda i 10 min. 
  4. Under tiden hacka tofu i stavar och stek tills du får en fin stekyta med krisp. 
  5. Lägg sedan tofu åt sidan.
  6. Tillbaka till soppan och tillsätt pak choi och låt sjuda i 5 min till. 
  7. Tillsätt sedan böngroddar och stäng av värmen.
  8. Koka nudlar.
  9. Smaka av soppan och smaksätt utifrån egna preferenser.  Förberedd en skål med nudlar, böngroddar samt stekt tofu och häll i soppan och toppa med koriander, gräslök, lime, vitlöksolja och chiliolja.
Vitlöksoljan och chilioljan ger otroligt fin doft och lyfter smaken i soppan så utelämna helst inte det! Här har jag recept på hur jag gjorde vitlöksoljan.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *